vervennootschappelijking

Strijd tegen ver’vennootschappelijking

De strijd tegen ‘ver’vennootschappelijking

Deze regeling is een regelrecht gevolg van het zomerakkoord 2017. Waarom, vraag je? Enerzijds om de drempel te verhogen om over te stappen naar een vennootschap enerzijds – of te werken met meerdere vennootschappen anderzijds. Wij lichten alvast de belangrijkste zaken toe.

De basisintentie

De basisintentie? De bezoldiging van bedrijfsleiders en zaakvoerders van de venootschap op te trekken naar ofwel…

  • … Minimaal 45.000 euro;
    … Minimaal de helft van de belastbare winst indien deze lager is dan 90.000 euro.

De nieuwe sancties bij te lage verloning

  1. De vennootschap verliest het recht op toepassing van het verlaagd tarief.
  2. Er zal een bijzondere taxatie van 10% van toepassing zijn, dewelke berekend wordt op het bedrag dat te weinig werd uitgekeerd.
    Deze taxatie wordt in fases uitgevoerd: voor aanslagjaren 2019 en 2020 bedraagt deze de helft, 5%. Deze taxatie zal niet van toepassing zijn op de eerste vier jaar van startende ondernemingen.

Heb je hier nog vragen over?

Aarzel niet om ons te contacteren: wij beantwoorden graag al jouw vragen!

Disclaimer

De door AccountingTeam aangeleverde informatie wordt slechts voor informatiedoeleinden voorbereid en aangeboden. Het vormt geen juridisch of ander professioneel advies en lezers worden aanbevolen niet op basis van deze informatie te handelen zonder eerst juridisch advies in te winnen. Het materiaal mag enkel voor persoonlijk gebruik worden geconsulteerd en gebruikt. Elk ander gebruik is verboden. De auteurs van de aangeleverde informatie en documenten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor het gebruik ervan.