aWhZVzLhlYWRlcnMvZnJhdWRlXFjYbnRpbmdZWFtLnBuZw

Opgelet met staatsblad fraude

Een benoeming of ontslag van een zaakvoerder/bestuurder wordt gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgische Staatsblad. Net als een adreswijziging van je vennootschap.

Er is in feite weinig tot geen controle op de authenticiteit van de documenten (en meer in het bijzonder van de handtekeningen daarop) die aangeboden worden om in de bijlagen tot dat Staatsblad opgenomen te worden.

Malafide individuen maken daar al eens misbruik van om zichzelf te benoemen tot zaakvoerder/bestuurder in uw vennootschap, om vervolgens met uw vennootschap fraude- oplichtingspraktijken op te zetten.

Of ze vestigen hun vennootschap, dat niet meer is dan een lege doos, op uw adres met het oog op plegen van fraude of andere misdrijven).

En u weet nergens van …

Je kan natuurlijk af en toe eens na te kijken of er geen publicaties gebeurd zijn waar je niets van weet, maar nog handiger is om, bij elke wijziging, automatisch verwittigd te worden.

Dat doe je door te registeren op www.wettelijke-publicaties.be , a.d.h.v. je KBO nummer.

U zal een mail ontvangen om uw registratie te bevestigen. Vanaf dan zal u automatisch een verwittiging ontvangen als er iets over uw vennootschap gepubliceerd wordt.

Disclaimer

De door AccountingTeam aangeleverde informatie wordt slechts voor informatiedoeleinden voorbereid en aangeboden. Het vormt geen juridisch of ander professioneel advies en lezers worden aanbevolen niet op basis van deze informatie te handelen zonder eerst juridisch advies in te winnen. Het materiaal mag enkel voor persoonlijk gebruik worden geconsulteerd en gebruikt. Elk ander gebruik is verboden. De auteurs van de aangeleverde informatie en documenten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor het gebruik ervan.