rsz werkvloer

Hogere rsz-vrijgestelde bedragen bij feestelijkheden? Graag!

De verhoging van rsz-vrijgestelde bedragen bij feestelijkheden is bijna een feit!

Bij bepaalde ‘feestelijke gelegenheden’ kan je jouw werknemer een cadeau geven of een premie betalen. Deze bedragen zijn vrijgesteld van rsz bijdragen. Da’s niets nieuw. Wat er dan wel nieuw is? De verhoging van deze bedragen, natuurlijk!

De initiële bedragen dateerden tenslotte al van 2011, wat ondertussen toch ook alweer een tijdje geleden is, meldt de website van minister van minister van sociale zaken en volksgezondheid. Wij lichten toe wat er verandert!

Wat er verandert?

 1. Geschenken naar aanleiding van het sinterklaasfeest, kerstmis of nieuwjaar.
  We spreken over een verhoging van 35 naar 40 euro.
 2. Geschenken voor een eervolle onderscheiding.
  We spreken over een verhoging van 105 naar 120 euro.
 3. Geschenken voor pensionering.
  We spreken over een verhoging van 35 naar 45 euro per dienstjaar en verhoging van het minimum- en maximumbedrag van 105 en 875 euro naar 120 en 1000 euro.
 4. Geschenken ter gelegenheid van een huwelijk of van het afleggen van een verklaring van wettelijke samenwoning.
  We spreken over een verhoging van 200 naar 245 euro.

Disclaimer

De door AccountingTeam aangeleverde informatie wordt slechts voor informatiedoeleinden voorbereid en aangeboden. Het vormt geen juridisch of ander professioneel advies en lezers worden aanbevolen niet op basis van deze informatie te handelen zonder eerst juridisch advies in te winnen. Het materiaal mag enkel voor persoonlijk gebruik worden geconsulteerd en gebruikt. Elk ander gebruik is verboden. De auteurs van de aangeleverde informatie en documenten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor het gebruik ervan.