factuurfraude

Hoe factuurfraude vermijden?

Hoe factuurfraude vermijden? Wij geven je enkele tips mee!

Zoals je misschien al wel gelezen hebt in onze nieuwsbrief, zijn heel wat bedrijven recent slachtoffer geworden van staatsbladfraude. Wij vertellen er wat meer over – en geven bovendien enkele tips mee om dit tegen te gaan.

Krachten bundelen tegen factuurfraude

Ieder jaar worden bedrijven en particulieren het slachtoffer van factuurfraude. De oplichters onderscheppen vaak facturen in het postcircuit en wijzigingen vervolgens het rekeningnummer op de factuur. Op deze manier betaalt de klant deze ‘nep’factuur, zonder dit te beseffen.

Ook via elektronische weg is het dit soort oplichters reeds gelukt: ze dringen vanop afstand in het informaticasysteem van een leverancier binnen – en passen zo het rekeningnummer van facturen via e-mail aan.
Om hier tegenin te gaan, heeft de regering de krachten gebundeld met de ondernemersverenigingen en bpost. Het resultaat? Een schitterende preventiecampagne “Hoe factuurfraude vermijden?”, boordevol eenvoudige en waardevolle tips om te voorkomen dat u in de val trapt. Lees er hier alles over! Https://economie.Fgov.Be/nl/themas/ondernemingen/bedrijfsoplichting/hoe-factuurfraude-vermijden

Meer weten over factuurfraude (vermijden)?

Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij vertellen je er graag wat meer over!

Disclaimer

De door AccountingTeam aangeleverde informatie wordt slechts voor informatiedoeleinden voorbereid en aangeboden. Het vormt geen juridisch of ander professioneel advies en lezers worden aanbevolen niet op basis van deze informatie te handelen zonder eerst juridisch advies in te winnen. Het materiaal mag enkel voor persoonlijk gebruik worden geconsulteerd en gebruikt. Elk ander gebruik is verboden. De auteurs van de aangeleverde informatie en documenten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor het gebruik ervan.