aWhZVzLhlYWRlcnMvdldGVrYXNzYVhYNvdWaWndGVhbSwbmc

De ‘witte kassa’ in de horeca (gks) heeft een drempelbedrag van 25.000 EUR

Wat moet jij weten over de ‘witte kassa’ in de horeca (gks)?

Je herinnert je waarschijnlijk de commotie nog wel over de invoer van de zogenaamde ‘witte kassa’ in de horeca. Momenteel zijn restaurants en cateringdiensten, behoudens enkele uitzonderingen, verplicht om een witte kassa te installeren.

Initiële wetgeving

Er is ook een uitzondering voorzien voor exploitaties en etablissementen die hoofdzakelijk drank verschaffen. Initieel werd bepaald dat zij enkel een witte kassa moesten installeren wanneer 10% van hun omzet werd gerealiseerd door voeding. Deze regeling is na veel kritiek – waaronder van de Raad van State – aangepast vanaf 1 juli 2016.

Nu: een drempel

Indien de horecazaak, die voornamelijk dranken serveert, niet meer dan 25.000 EUR omzet (excl BTW) realiseert uit catering- en restaurantdiensten (voeding, dus), moet zij geen witte kassa installeren. In dat geval blijft ze wel gehouden tot het uitreiken van een BTW ontvangstbewijs.

Heb je hier nog vragen over?

Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij beantwoorden met veel plezier al jouw vragen!

Disclaimer

De door AccountingTeam aangeleverde informatie wordt slechts voor informatiedoeleinden voorbereid en aangeboden. Het vormt geen juridisch of ander professioneel advies en lezers worden aanbevolen niet op basis van deze informatie te handelen zonder eerst juridisch advies in te winnen. Het materiaal mag enkel voor persoonlijk gebruik worden geconsulteerd en gebruikt. Elk ander gebruik is verboden. De auteurs van de aangeleverde informatie en documenten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor het gebruik ervan.