Hoe factuurfraude vermijden?

22-11-2016

Hoe factuurfraude vermijden?

Zoals u in onze nieuwsbrief en op onze blog kon lezen begin dit jaar zijn bedrijven recent het slachtoffer van Staatsbladfraude.

Ieder jaar worden bedrijven en particulieren eveneens het slachtoffer van factuurfraude. De oplichters onderscheppen vaak facturen in het postcircuit en wijzigingen het rekeningnummer op de factuur waardoor de klant ze betaalt zonder dit te beseffen. Ook via elektronische weg is het oplichters reeds gelukt om vanop afstand in het informaticasysteem van een leverancier binnen te dringen om zo het rekeningnummer van facturen via e-mail aan te passen.

Om hier tegenin te gaan heeft de regering, samen met de ondernemersverenigingen en Bpost hun krachten gebundeld tegen factuurfraude.

De preventiecampagne "Hoe factuurfraude vermijden?" geeft eenvoudige waardevolle tips om te voorkomen dat u in de val trapt. https://economie.fgov.be/nl/themas/ondernemingen/bedrijfsoplichting/hoe-factuurfraude-vermijden

Disclaimer

De door AccountingTeam aangeleverde informatie wordt slechts voor informatiedoeleinden voorbereid en aangeboden. Het vormt geen juridisch of ander professioneel advies en lezers worden aanbevolen niet op basis van deze informatie te handelen zonder eerst juridisch advies in te winnen. Het materiaal mag enkel voor persoonlijk gebruik worden geconsulteerd en gebruikt. Elk ander gebruik is verboden. De auteurs van de aangeleverde informatie en documenten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor het gebruik ervan.